< Tilbage til nyhedsoversigt

Der er masser af gode argumenter for, at det er en god ide at etablere en elevator i ejendommen. Vi har samlet de 10 bedste her.

Ældre kan blive i egen bolig
Hvor vil du helst bo, den dag benene ikke længere dur til at gå på trapper? Mange, især ældre, bliver i dag nødt til at flytte fra deres bolig, fordi turen til tredje sal bliver umuliggjort af nedsat bevægelsesevne. Med en elevator har du mulighed for at blive boende i din egen lejlighed meget længere.

> Læs mere: “Flere seniorer flytter i lejlighed – men vil have elevator”

2609 kr. pr. kvadratmeter
Din lejlighed stiger markant i værdi. En analyse fra Home viser, at lejligheder med elevator bliver solgt for 2609 kr. mere per kvadratmeter, hvilket svarer til, at en lejlighed på 170 kvadratmeter stiger tre gange så meget i værdi, som elevatoren koster.

> Læs mere om undersøgelsen

Attraktivt for børnefamilier
En elevator gør det meget nemmere at komme op og ned for opgangens yngste og deres forældre – da klapvogne og babylifte gør sig dårligt på trapperne. For en mor eller far med indkøbsposer, småbørnsudstyr og en baby på armen, kan turen til 3. sal godt være lang.

Op og ned uden besvær
”Livet er blevet helt anderledes. Jeg kommer meget oftere ud, og jeg kan klare flere ting selv”. Sådan fortæller Lise Cruckov fra Ringsted om hverdagen, efter hendes lejlighed har fået installeret elevator.

> Læs hele Lises historie

Krav til fremtidens standard
I fremtiden vil det blive et krav fra langt de fleste boligkøbere, at deres kommende bolig har elevator. Fremtidsforsker Anders Bjerre forventer faktisk, at det i fremtiden vil blive svært at sælge boliger uden adgang til elevator.

 > Læs interview med fremtidsforsker Anders Bjerre

Tilgængelighed for alle beboere
Fire ud af fem københavnere har ikke adgang til elevator. Det vil sige, at langt de fleste opgange i byen er utilgængelige for gangbesværede og handicappede. Det samme gør sig i øvrigt gældende for landets andre store byer.

Til loftet og kælderen
Skal du have noget i kælderen, eller nyder du at tage maden med ud i gården? En elevator kan spare dig for mange ture op og ned af trapperne, når tallerkener, bestik, mad og drikke eller skrald skal ud af køkkenet.

> “Andelsforening jubler: Elevator til hele opgangen”

En ekstra hjælp i hverdagen
Cykler, kufferter, ski, babylifte, vasketøj, sportsudstyr, flyttekasser og pantflasker. Når turen på trappen bliver tung, giver det ekstra komfort og lidt luksus i hverdagen for alle opgangens beboere at tage elevatoren.

Hver tredje kan ikke få besøg
En undersøgelse foretaget af Analysegruppen blandt over 1700 københavnere viser, at hver tredje har oplevet ikke at kunne få besøg af venner og familie, fordi de ikke kunne klare trapperne.

Fra billigst til dyrest
I Frederiksberg Kommune ligger de billigste lejligheder på de øverste etager ifølge Boligportal.dk. Lejlighederne er simpelthen mindre attraktive, fordi der mangler elevatorer. En elevator i opgangen vil til gengæld gøre de øverste lejligheder dyrest

 > Læs artikel i Frederiksberg Bladet

< Tilbage til nyhedsoversigt