< Tilbage til nyhedsoversigt

Den nye elevator i køkkentrappen på Valby Langgade 6 skal gøre hverdagen lettere for alle beboere, samt sikre, at de kan blive boende den dag benene ikke længere kan klare trapperne.

Beboere og byggefolk fejrede det med håndmadder og øl, da opgangen kunne indvie og begynde at bruge den nye elevator, der gennem de sidste par måneder har været under opførelse i husets gamle køkkentrappeskakt.

Andelsboligforeningen Sønderbo består af en enkelt opgang med otte andelshavere på Valby Langgade 6. Flere af beboerne er pensionister og andre nærmer sig pensionsalderen. Derfor ønskede de en løsning på, hvordan de kunne blive boende i den hyggelige gamle bygning, hvis bentøjet en dag skulle blive forringet.

– Man kunne lige så godt tage skridtet nu, mens man stadig kan gå op og ned af trapperne. Det forlænger livskvaliteten at få installeret en elevator, for det betyder jo, at man kan blive i sin egen bolig hvis man skal ud med rollator eller andre ting, fortæller Casper Andersen, der er formand i foreningen.

Fandt løsningen i nyt elevatorkoncept
Andelsforeningen tog kontakt til Alevator.dk, der som de første i Danmark har specialiseret sig i at indbygge elevatorer i ældre etageejendomme. Firmaet tilbyder andels- og ejerforeninger og private udlejere at skabe niveaufri adgang fra gaden til alle lejligheder, lofter, kældre og tagterrasser ved at installere en elevator tilpasset den eksisterende bygning. I de fleste tilfælde vil den bedste løsning være at fjerne bagtrappen som på Valby Langgade, men nogle steder kan den også indbygges i hovedtrappen, eller den kan placeres i en skakt uden på bygningen.

Elevatoren på Valby Langgade er en af de første af sin slags, men hos Alevator.dk oplever man allerede stor efterspørgsel.

– Mange har nok aldrig set det som en reel mulighed at få elevator i de gamle bygninger, men det er helt tydeligt, at interessen er stor, når folk først kender til muligheden. Vi hører også fra ejendomsmæglere, at det i fremtiden bliver et vigtigt salgsparameter, fortæller Bo Herløv, der er afdelingschef hos Alevator.dk.

Firmaet udspringer fra Altan.dk, der de sidste 20 år har leveret tusindvis af altaner til eksisterende etageejendomme, og konceptet er det samme. Alevator.dk er med hele vejen fra den indledende besigtigelse af ejendommen, til elevatoren er køreklar.

– Vores mission er at gøre byen mere tilgængelighed. De fleste mennesker tager jo trapperne med glæde til hverdag – heldigvis! Men for mange er trapperne desværre årsag til at flytte fra byen. Desuden kunne vi nok alle tænke os at slippe for at slæbe tunge møbler, klapvogne og indkøbsposer på trappen hver gang, fortæller Bo Herløv.

En nemmere hverdag i vente
Formand Casper Andersen glæder sig til at kunne bruge den ofte, og forventer at alle beboerne i opgangen får stor gavn af Alma.

– Jeg forventer, at vi alle bliver helt begejstrede for den. Vores vaskeri ligger på loftet, så det betyder, at de beboere, der bor på første, sal kan køre op og ned med vasketøjet. Samtidig har nogle beboere pulterkamre nede i kælderen, og de kan jo køre ned med ting i kælderen med elevatoren og køre op i deres lejlighed bagefter. Så alt i alt, kan alle bruge den, både på første og på fjerde sal, fortæller Casper Andersen.

> Se reference

< Tilbage til nyhedsoversigt