< Tilbage til nyhedsoversigt

Et stigende antal seniorer har de seneste år flyttet fra villa til lejlighed, viser nye tal fra ejendomsmæglerkæden Home. Det vil ifølge fremtidsforsker betyde stigende efterspørgsel på boliger med elevator.

De ældre flytter til byen som aldrig før.

Ejendomsmæglerkæden Home har talt op, hvor mange ejerlejligheder der er overtaget af købere over 65 år. De seneste to år er cirka hver 10. ejerlejlighed solgt til seniorer, og det er op mod dobbelt så mange som for fem-ti år siden.

– Vi tror, at vi kun har set starten på tendensen. Vi lever længere, og pensionisterne bliver mere og mere mobile og friske på alle måder. Det er vores forventning, at vi vil se en fortsat stigende gruppe af ‘unge’ ældre, der sælger villaen og tager et ekstra hop på boligmarkedet i forhold til tidligere,” siger Mads Ellegaard fra Home.
Et af de altoverskyggende krav fra de købestærke ældre er tilgængelighed

– De søger lejligheder med elevator, altan og parkering, for det er vigtigt for deres mobilitet og frihed, fortæller han.

Byen mangler elevatorer
De mange ældre der flytter mod byen kan til gengæld få svært ved at finde egnede boliger. Kun ca. syv procent af opgangene i København har elevator, og selvom der er elevator i alt nybyggeri kan udbuddet ikke følge med efterspørgslen.

– Vi vil se et stigende krav om elevatorer fra fremtidens boligkøbere. Især fra det meget købedygtige ældre segment, fortæller Anders Bjerre, der er seniorforsker ved Instituttet for Fremtidsforskning.

Han forventer, at det vil betyde en kæmpe efterspørgsel efter indbygning af elevatorer i byens ældre etageejendomme.

– Om 40 år vil det være helt almindeligt, at boligejendomme har elevator, og for langt de fleste boligkøbere vil det være et krav, på samme måde som det er et krav i dag, at boligen har et velfungerende køkken og et rummeligt badeværelse, fortæller Anders Bjerre.

> Sådan kan en elevator indbygges i en etageejendom

< Tilbage til nyhedsoversigt