< Tilbage til nyhedsoversigt

Mange, der bor i etageejendom, dømmer om, at der kunne blive plads til en elevator i opgangen. En elevator hæver boligens værdi ganske markant og gør det lettere at komme op og ned for gangbesværede, ældre mennesker og småbørnsfamilier med barnevogn. Kunne I godt tænke jer at få elevator i jeres opgang, og er I i tvivl, om det kan lade sig gøre? Så læs videre her.

I Danmark er der kun elevator i 7 procent af etageejendommene, men det behøver ikke at være en luksus at have adgang til elevator. I Finland, hvor du kan få statsstøtte til etablering af elevator, er der eksempelvis elevator tilknyttet hele 85 procent af lejlighederne.

Plads til elevator på køkkentrappen, ved hovedtrappen eller med en udvendig elevator

I ejendomme med store hovedtrapperum er der ofte god plads til at få plads til at montere en elevator. Installation af en elevator er muligt på hovedtrappen, så længe rummet er mere end 290 centimeter bredt.I gammelt byggeri med en køkkentrappe kan vi installere elevatoren, der hvor køkkentrappen er i dag. Det er en forholdsvis enkel montering af elevator, hvor beboerne kan komme til deres lejligheder enten direkte fra elevatoren eller ved at beholde trappereposerne.
I gammelt byggeri med en smal trappe er det muligt at få plads til en elevator monteret udvendigt. Denne løsning kræver et elevatortårn, som vi monterer uden på bygningen. Beboerne kan derfra få adgang til lejlighederne direkte fra elevatorskakten, eller via svalegang, gangbro eller nyetablerede altaner. Udformningen af elevatoren uden på et gammelt byggeri sker i samarbejde med en arkitekt, så det nye elevatortårn passer til bygningen og ikke skæmmer den.

Plads til elevator for unge og ældre

Vi danskere bliver ældre og ældre, og flere foretrækker at blive boende i byerne, mens de får børn eller i tiden som pensionist. Derfor er det oplagt, at vores boliger følger med udviklingen. Både børnefamilier, erhvervsdrivende, ældre og gangbesværede vil have glæde af at få undersøgt, om der kan blive plads til elevator i deres etageejendom.

Læger og liberalt erhverv i etageejendomme oplever eksempelvis at få flere kunder, når der er etableret elevator i opgangen. Det letter ganske enkelt adgangen til deres praksis eller kontor. Og de fleste sætter stor pris på at kunne komme op med en elevator, når der er købt stort ind, eller når de mindste alternativt skal igennem en hel bjergbestigning for at komme op af trapperne på deres korte ben.

Kontakt os på telefon 70702018 hvis du vil høre mere om dine muligheder for at etablere elevator.

 

< Tilbage til nyhedsoversigt