< Tilbage til nyhedsoversigt

DR fortæller, at københavnerne for alvor har fået øjnene op for muligheden for at etablere elevatorer. Salget er steget og ejendomsmæglerne melder om markant stigende interesse.

De sidste 5-10 år er det væltet frem med altaner i København, og nu viser det sig, at elevatorer indbygget i de ældre etageejendomme kan blive det næste store byggeboom, der rammer hovedstaden.

P4 København fortæller, at flere i København vil have elevator. Turen til femte sal kan nemlig være lang, hvis indkøbsposer, småbørn eller flyttekasser skal med op. Samtidig er der et stigende ønske om at blive boende i egen bolig, når alderen trykker, og en elevator kan sikre, at 3., 4., eller 5. sals lejligheden ikke skal forlades, fordi trapperne bliver for mange.

> Hør indslaget

I indslaget fortæller Niels Aalbæk Jensen, der er salgsdirektør i Alevator.dk, at salget er steget fra 7,5 mio. kr. til over 25 mio. kr. på bare to år, og at der kommer flere henvendelser end nogensinde før.

Ejendomsmægler: Køberne vil have elevator

Tendensen bliver bakket op af byens ejendomsmæglere. De melder om, at køberne i højere grad stiller det som ønske – eller ligefrem krav, at der er elevator, når de er på udkig efter deres næste bolig.

– Det har nok også at gøre med, at der er flere seniorer, der flytter til København nu end tidligere, siger Tina Guldbæk, der er projektchef i Danbolig Niels Hald til P4 København.

Andelsboligforeningernes Fællesråd fortæller samtidig, at de får flere henvendelser om elevatorer.

> Læs artiklen fra DR

< Tilbage til nyhedsoversigt