< Tilbage til nyhedsoversigt

Når beboerne i en ejendom skal overveje, om en elevator er det rigtige valg, er prisen for hele projektet en vigtig faktor. Det er dog ikke så let at give et klart svar på, hvad en elevator i en opgang koster. Den nøjagtige pris afhænger eksempelvis af, hvilken elevator I ønsker, og hvordan bygningen er indrettet. Nogle trappeopgange har god plads til en elevator, mens andre bygninger kræver, at der skal etableres en udvendig skakt.

Estimeret pris på elevator

Men hvad koster en elevator typisk? Vi estimerer typisk, at prisen på en elevator i en hovedtrappe ligger omkring de 1,5 millioner kroner inklusive moms. En elevator i en bagtrappe/køkkentrappe koster ca. 1,9 millioner inklusive moms mens en udvendig elevator vil koste ca. 1,2 millioner kroner inklusive moms.  Med dette prisoverslag er det måske nemmere at vurdere, om opgangens beboere ønsker at foretage denne investering.

Det har sine udgifter at etablere elevator. Til gengæld øger en elevator i ejendommen lejlighedernes værdi, når de skal sælges videre. Ligesom altaner er en elevator et stort plus for de fleste boligsøgere, og en ting som for ældre og gangbesværede kan være et ultimativt krav, når de kigger på bolig. Så det er bestemt værd at få undersøgt, hvad det vil koste at få en elevator hos jer, og hvad I kan regne med at tjene på jeres investering. Læs mere her om værdistigningen på en ejendom med elevator.

En ny elevator vil give et ekstra strømforbrug i ejendommen, som I naturligvis også skal medregne i overslagsprisen på elevatorprojektet. Forvent et samlet forbrug omkring 1.000 til 1.500 kroner i el om året for driften af elevatoren. Selvom elevatoren kører mange gange om dagen, er det altså ikke et dyrt elforbrug, I skal bekymre jer om.

Samlet pris på elevator og serviceaftale

Når I undersøger prisen på elevatorer, er det vigtigt at huske, at det at købe en elevator både dækker over etableringen af selve elevatoren samt den efterfølgende serviceaftale. Service af elevatoren er lovpligtig og sikrer, at elevatoren altid kører som den skal. Hos Alevator.dk kan du få en samlet pris på alt fra indhentning af byggetilladelse til den løbende serviceaftale og 24 timers drift af alarmtelefon samt justering og smøring.

Ved de indledende møder med beboerne giver vi hos Alevator.dk vores vurdering af, hvad en elevator med serviceaftale vil koste i den specifikke ejendom. Prisoverslaget dækker hele processen fra de indledende møder med overvejelser, tegninger og byggetilladelse, til selve projekteringen, monteringen og de jævnlige servicetjek. Kontakt os uforpligtende for at høre mere om pris på en elevator i din ejerforening eller andelsforening.

< Tilbage til nyhedsoversigt