< Tilbage til nyhedsoversigt

En professionel lydmåling fra Valby viser, at den nye elevator, der er indbygget i den gamle køkkentrappe, støjer mindre, end når beboerne tidligere gik op og ned ad trappen.

Man skal spidse ørerne gevaldigt, hvis man skal kunne høre elevatoren på den lydmåling Alevator.dk har fået foretaget af den nyinstallerede køkkentrappe-elevator på Valby Langgade i København.

Ofte er beboere med udsigt til en ny elevator bekymrede for, at den vil støje i lejligheden. Men målingen viser, at en elevator faktisk larmer væsentligt mindre, end en person i sommersko, der går på trappen.

Til at overhøre
Alevator.dk har fået det uafhængige rådgivende ingeniørfirma Dansk Akustik Rådgivning til at måle lydniveauet i en beboers køkken fra den nye elevator sammenlignet med trinlyd fra den gamle køkkentrappe. Resultatet var entydigt.

– Det er noget man lægger mærke til, når der går nogen på køkkentrappen. Elevatoren kan man sagtens overhøre i perioder, siger Gustav Bruun fra Dansk Akustik Rådgivning, der har lavet målingen.

Kun lidt højere end baggrundsstøj
Hvor sommer- og vintersko lå på et gennemsnitligt lydniveau på henholdsvis 36 og 44 decibel lå elevatoren på 33 decibel. En forskel på tre decibel vil for det menneskelige øre opleves som en tydelig forskel i lydniveau, mens lyden med en forskel på 11 decibel vil opleves som over dobbelt så høj.

Gustav Bruun vurderer, at lyden fra elevatoren kun er lidt højere end baggrundsstøjen i bygningen

– De fleste mennesker vil sandsynligvis hurtigt vænne sig til det, således at lyden fra elevatoren bliver en del af lydbilledet i ejendommen på samme måde som baggrundsstøjen fra vejen, men det er meget individuelt, siger han og påpeger, at hvis man finder støjen generende typisk kan løse det ved at forbedre lydisoleringen.

> Se hele rapporten

> HØR: Sådan lyder vintersko på bagtrappen

> HØR: Sådan lyder elevatoren på bagtrappen

 

< Tilbage til nyhedsoversigt