< Tilbage til nyhedsoversigt

Hos Alevator.as får vi ofte henvendelser fra interesserede, der gerne vil vide mere om, hvordan selve processen med en elevator installation egentlig foregår. Derfor kan du her blive klogere på hele processen – fra de indledende overvejelser til den nye elevator er klar til brug.

Vær gerne opmærksom på, at hele processen fra de indledende møder over projektering, elevator installation og monteringen godt kan tage et halvt års tid. Det kan kræve en god portion tålmodighed, når man nu lige har sat sig op efter en elevator. Ventetiden er dog det hele værd og sikrer, at den nye elevator bliver helt perfekt og fuldstændigt driftssikkert.

Indledende møder om elevator installation

Inden en elevator installation er aktuelt, skal beboerne først have en god snak med jeres udvalgte elevatorfirma. I har sikkert en masse spørgsmål til elevatorens placering, hvor meget en elevator installationen kommer til at koste med mere. Skal beboerne i stueetagen også betale for elevatoren? Og hvordan får I byggetilladelse? Alle de spørgsmål får vi kastet lys over, inden I forpligter jer til en elevator installation.

Vi kommer ud til jer og lytter til jeres forventninger og eventuelle bekymringer eller uenigheder. Samtidig vurderer vi mulighederne for en elevator installation indvendigt i bygningen eller udvendigt i et elevatortårn.

Efter det indledende møde sender vi et tilbud på elevator installation med pris og placering. Det tilbud skal I så vurdere sammen. Er det noget, I vil gå videre med? Eller er en elevator i opgangen alligevel ikke er det rette for jer?

Elevator installationen forberedes

Hvis beboerne vælger at godkende projektet med en ny elevator, så begynder vi at projektere den kommende elevator installation. Vi indhenter byggetilladelser og beregner, hvordan elevatoren endeligt skal placeres helt nøjagtigt. I denne fase bestiller vi også materialer hjem, så vi kan starte på arbejdet med elevator installation ude i opgangen.

Hvor lang tid tager elevator installationen?

En elevator installation er ikke noget, der kan overstås på et par uger. Desværre. Vi er gennemsnitligt omkring 3 måneder om en elevator installation.

Monteringen skal ske, så bygningen bliver skånet. Vi passer på gulve og vægge undervejs, og vi sikrer naturligvis, at I kan komme op og ned ad trappen. For livet går jo videre i opgangen, imens vi arbejder.

Når installationen er færdig, bliver elevatoren kontrolleret af vores firma samt af de relevante myndigheder. Nu er alt godkendt, og elevatoren er testet og kører, som den skal. Det skal fejres, og i den anledning giver vi et lille glas til alle beboere i opgangen.

< Tilbage til nyhedsoversigt