< Tilbage til nyhedsoversigt

Udsigt ud over byens tage trækker lejlighedspriserne op. På syvende sal topper salgspriserne ifølge artikel i Søndagsavisen.

Jo højere man bevæger sig op i bygningen – jo dyrere bliver lejlighederne.

I en undersøgelse af kvadratmeterpriser på ejerlejligheder – både med og uden elevator i opgangen – foretaget af Boligsiden.dk, er det tydeligt, at stuelejlighederne er de billigste i opgangen.

– Selvom der er mange fordele ved stuelejlighederne både for de ældre og for hundefolket, så er der nu engang ikke den samme udsigt som længere oppe, og en lav stue kan have vinduer i øjenhøjde med dem, der går på fortovet udenfor. Det er ikke alle, der synes, det er skønt, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk til Søndagsavisen.

Ejerlejligheder i stuen blev de seneste 12 måneder solgt for 19.000 kroner pr. kvadratmeter. Ejerlejligheder på syvende sal blev solgt for 30.300 kroner pr. kvadratmeter. På de andre etager op til 9. sal blev lejlighederne solgt for priser derimellem.

Sælgere tror, femte sal er bedst
Blandt de lejligheder der er til salg netop nu, er femtesalslejlighederne dem, hvor sælgerne sætter priserne højest. Her lægger sælgerne ud med priser på knap 33.300 kroner pr. kvadratmeter, men salgspriserne over det senest år har ikke sneget sig over 29.600 kroner pr. kvadratmeter, altså lidt mindre end kvadratmeterprisen for de dyre syvendesalslejligheder.

– Det kan skifte lidt, om det lige er femte eller syvende sal, der er dyrest. Hvad der til gengæld ligger fast er, at de tre nederste etager er de billigste, startende fra bunden, siger Birgit Daetz til avisen.

< Tilbage til nyhedsoversigt