< Tilbage til nyhedsoversigt

Lejligheder kan blive langt mere værd, hvis opgangen får elevator. Nye tal fra HOME’s prisindeks viser, at byens boligejere kan få prisen for elevatoren igen flere gange, når lejligheden skal sælges.

Ejendomsmægler Lars Ringsted, danbolig, fortæller hvorfor en elevator kan øge din boligs salgsværdi.

En elevator i opgangen betaler sig hjem igen – i nogle tilfælde to, tre eller fire gange. Home har analyseret over 4000 ejendomshandler i København de seneste år, og den stigende tendens til at indbygge elevatorer, giver ikke bare beboerne tilgængelighed og en nemmere hverdag – det kan også vise sig at blive en rigtig god forretning.

Købernes elevatorønske får prisen til at eksplodere
I gennemsnit stiger en bolig 2609 kr. pr. m², hvilket svarer til, at en lejlighed på 115 m² vil stige 300.000 kr. i værdi – eller ca. dobbelt så meget, som det koster at etablere elevatoren, og for større lejligheder er genvinsten endnu større.
Tallene overrasker ikke Lars Ringsted, der er indehaver af en række danbolig-filialer i København og på Frederiksberg.

– Boligmarkedet er under forandring. Flere og flere købere er 50+ og de vil have elevator. Samtidig er der meget få af byens ældre, attraktive ejendomme, der har elevator i forvejen. Efterspørgslen er langt større end udbuddet, fortæller ejendomsmægleren.

Svært at sælge uden elevator
Ifølge fremtidsforsker Anders Bjerre, vil tendensen fortsætte. Han forudser, at adgang til elevator vil blive et ligeså naturligt i fremtiden, som et velfungerende køkken og et rummeligt badeværelse er det i dag.

– Der vil være et stigende marked for at indbygge elevatorer i eksisterende ejendomme. Ældre har flere penge og stiller derfor også større krav til bekvemmeligheden, derfor vil flere og flere efterspørge elevator, og om 40 år vil det nok være svært at sælge en lejlighed uden elevator, forudser han.

Kun cirka 7 procent af byens etageejendomme har i dag elevator.

Analysen er baseret på 4000 ejendomshandler fra 2012-2014 i Købehavn og Frederiksberg. Kvadratmeterprisen er baseret på den gennemsnitlige salgsværdi. Gennemsnitsstørrelsen af lejlighederne i analysen er 73 m2. Kilde: HOME’s prisindeks.

< Tilbage til nyhedsoversigt